Niet bang zijn!

Niet bang zijn, die met het hoedje loopt nog los. En de tweede van de metro werd ook nog niet gevonden. Niet bang zijn, er komen nog van die aanslagen. Waar en wanneer, hoe en hoe wreed, dat weet niemand. Op de metro, bus of trein, in een cinema, op een vliegtuig, op de markt, op een school. Met een bompakket, een bomgordel of Kalasjnikovs. Niet bang zijn, de veiligheidsdiensten werken op volle toeren, onderbemand, met ongelijke wapens, waarden en normen. En de informatie stroomt niet of niet op tijd door. Niet bang zijn, de politici kibbelen over wie verantwoordelijk is. Niet bang zijn, er zaten spijkers en metaalschilfers in de bommen, de verwondingen zijn afschuwelijk. En die man op tv is zijn been kwijt.  Niet bang zijn, ‘zij’ zitten in Brussel, Parijs en Rotterdam en wie weet waar nog meer. Zij beramen aanslagen en knutselen bommen in elkaar bij u om de hoek. Niet bang zijn, het is maar een godsdienstoorlog. Niet bang zijn, de dodentol stijgt nog.

Niet bang zijn, want als we bang zijn, geven we ons gewonnen. Zeg het ook aan de kinderen.

 

© David Van Bambost